Over mij

In mij jeugdjaren waren voetbal, wielrennen en hardlopen mijn favoriete sporten. Al een aantal jaren vond ik het jammer dat in de zomer de voetbalcompetitie stil lag, en op mijn 21e besloot ik triatlons te gaan doen in de zomermaanden. Vooral de de afwisseling in deze sport sprak mij aan. Daarnaast begon ik in deze periode als voetbaltrainer voor de jeugd.

Toen op mijn 27e mijn oudste zoon geboren werd, zocht ik een sport die minder tijdrovend en om mijn gezin heen te plannen was. Dit werd hardlopen en waar het begon met 2x trainen per week, merkte ik dat meer en slimmer en meer trainen progressie betekende.

Ik heb daarbij verschillende traingsmethodes uitgeprobeerd, bij verschillende atletiekverenigingen getraind en veel geleerd van verschillende hardlooptrainers (-sters) en collega hardlopers. Daarbij verdiepte ik me in trainingsmaterie om zo optimaal mogelijk te trainen op alle vlakken (voeding, ademhaling, rust, loophouding).

Dit werkte verslavend en resulteerde dit in mooie resultaten: 26 overwinningen, 3x Brabants Kampioen en 1x Nederlands Kampioen.

Na mijn doelen in de loopsport te hebben bereikt, wil ik mijn kennis overdragen op jou, zodat ook jij het optimale uit jouw trainingen kunt halen. Hierbij zie ik het ook als een missie om sportprojecten op te zetten op plekken waar deze nog niet voorhanden zijn, zoals Loopgroep Heeze-Leende en Loopgroep Bergeijk.

 

Scroll naar boven